Skip to main content

Wie we zijn

Q ENERGY

Q ENERGY Solutions wil de manier veranderen waarop we elektriciteit produceren, opslaan en gebruiken. Zo zorgen we voor een duurzame energiewereld voor toekomstige generaties en voor de planeet aarde!

De holdingmaatschappij Q ENERGY Solutions SE (Q ENERGY Solutions), die voortkomt uit fotovoltaïsche pionier Qcells, omvat de twee dochterondernemingenQ ENERGY Europe GmbH (Q ENERGY Europe) en Q ENERGY France SAS (Q ENERGY France). Beide zullen zij actief zijn op het gebied van duurzame energieopwekking, opslag en/of de verkoop van schone elektriciteit als onafhankelijke energieproducent (IPP). Terwijl de holding en Q ENERGY Europe GmbH gevestigd zijn in Berlijn, Duitsland, heeft Q ENERGY France SASzijn hoofdkantoor in Avignon en heeft het zes kantoren in heel Frankrijk.

Onze locaties

Q ENERGY staat voor

 • Holistisch partnerschap in groene energie: Projectontwikkeling, bouw en beheer van groene energiecentrales - fotovoltaïsche- en windenergieopslagen groene waterstof.

 • Een echt groen DNA gecombineerd met meer dan 20 jaar ervaring.
   

 • Groene energieproductie, aangedreven door zonlicht en wind.
   

 • De betrouwbaarheid en Financierbaarheid van een wereldspeler.
   

 • Hoge toegevoegde waarde door duurzame lokale partnerschappen.

Pure

Schone elektriciteit - aangedreven door wind en zonlicht

Q ENERGY Europe GmbH* en Q ENERGY France SAS  maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen om de schone elektriciteit op te wekken die nodig is voor een duurzame economie, een gezonde samenleving en een milieubewust leven. Met een gevestigd portfolio van 10 GW aan projectrechten voor zon-PV en windenergie in heel Europa zijn de twee bedrijven samen toonaangevende spelers op het gebied van zonne- en windenergiecentrales - die alle fasen van de ontwikkeling van schone energie omvatten, van greenfieldontwikkeling tot engineering, inkoop & bouw (EPC) en beheer & onderhoud (O&M). De bedrijven zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van grootschalige energieopslag, projecten voor hybride centrales en groene waterstof. Q ENERGY Europe GmbH (voortgekomen uit Qcells) en Q ENERGY France SAS (voorheen verbonden aan de RES Group) bouwen voort op de expertise en ervaring van meer dan 20 jaar als toonaangevende spelers op het gebied van hernieuwbare energie. Zo zijn zij betrouwbare partners van gemeenschappen, investeerders, ontwikkelaars, aannemers en burgers in heel Europa.

 

Duurzaamheid als principe van werk en leven

Bij Q ENERGY is kwaliteit een holistisch concept. Wij geloven dat kwaliteit een leidraad moet zijn voor alle aspecten van ons werk: in de eerste plaats onze producten en diensten, maar ook onze relaties met onze klanten en partners, onze medewerkers en de samenleving in het algemeen. Wij streven naar relaties die gebaseerd zijn op wederzijds respect, vertrouwen en een sterk gevoel van verantwoordelijkheid voor elkaar en de wereld waarin wij leven. Uiteindelijk is het ons doel een nieuwe kwaliteit te brengen in de manier waarop wij elektriciteit produceren en verbruiken. In die zin betekent kwaliteit ook duurzaamheid en is het dus een van de fundamentele principes waarop de mensheid vandaag de economie, de maatschappij en het leven van morgen moet bouwen.

 

Betrouwbaarheid met een sterke groep achter je

Q ENERGY Solutions SE, vormt samen met haar zusteronderneming Qcells* de energiedivisie van Hanwha Solutions, een vlaggenschiponderneming van de Hanwha Group - de zevende grootste onderneming in Zuid-Korea en lid van de Fortune Global 500. Met zijn groeimotoren Qcells en Q ENERGY streeft Hanwha Solutions ernaar het mondiale energielandschap van vandaag en morgen vorm te geven door duurzame en betaalbare energieoplossingen over de hele wereld te verspreiden.

 

* Qcells is een pionier op het gebied van fotovoltaïsche technologie en een toonaangevende ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van geavanceerde fotovoltaïsche componenten en systemen.