Skip to main content

ENVIRIA bundelt krachten met het nieuw opgerichte Q ENERGY voor de gezamenlijke ontwikkeling van een 500 MW zon-PV-pijplijn in Duitsland

Zonne-energiespecialist ENVIRIA en de onlangs opgerichte groene energiegroep Q ENERGY hebben vandaag gezamenlijk aangekondigd een kaderovereenkomst te hebben gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van een portfolio van 500 MW aan greenfieldprojecten in Duitsland. Het portfolio bestaat uit meerdere PV-projecten op de grond, verspreid over Duitsland.

Berlijn, 12 juli 2022. Het portfolio bestaat uit meer dan 30 zon-PV-projecten, met individuele projectgroottes tussen 2 en 70 MW, en bouwklare data (RTB) die naar verwachting tussen 2023 en 2025 zullen liggen. Het merendeel van de projecten zal naar verwachting op handels- of PPA-basis (Power Purchase Agreement) worden uitgevoerd, terwijl een aanzienlijk deel dat geschikt wordt geacht, zal deelnemen aan de komende EEG-aanbestedingen (Duitse wet op hernieuwbare energie).

De transactie is een van de grootste deals voor zonne-energieprojecten op de groeiende Duitse PV-markt en het grootste duurzame energieproject dat ENVIRIA tot nu toe heeft uitgevoerd. Het was gestructureerd als een kaderovereenkomst voor aankoop en gezamenlijke ontwikkeling en werd oorspronkelijk in maart 2022 gesloten met de downstreamdivisie "Green Energy Solutions (GES)" van Hanwha Qcells GmbH. De overeenkomst werd overgedragen aan Q ENERGY - een nieuwe onderneming waarin de voormalige GES-eenheid van Qcells onlangs is omgevormd. De Q ENERGY-groep bestaat uit een holding en twee dochterondernemingen en biedt holistische groene energieoplossingen aan zijn partners op de Europese downstreammarkt.

"Wij zijn verheugd een sterk strategisch partnerschap aan te gaan met een internationaal en gerenommeerd bedrijf als Q ENERGY. Deze unieke samenwerking versterkt onze activiteiten in het segment van vrijeveldzonnecentrales en biedt ons planningszekerheid voor een aanzienlijk deel van onze groeiende Duitse pijplijn in vrijeveldzonnecapaciteit", zegt Melchior Schulze Brock, oprichter en CEO van de ENVIRIA Group. "Met deze pijplijn van 500 megawatt hebben we bewezen dat ENVIRIA's toekomstgerichte aanpak werkt. We hebben met succes de benodigde ruimte en het financieringskapitaal veiliggesteld, de projecten gestructureerd en gepland en kunnen nu verdergaan met de uitvoering ervan. Dit is de definitie van onze ecosysteembenadering: slimme matches creëren binnen ons netwerk".

Sang Chull Chung, CEO van Q ENERGY, verklaarde: "Q ENERGY is een ervaren speler in het Europese landschap van hernieuwbare energieprojecten. Met meer dan 1 GW aan succesvol gerealiseerde zonne-energiecentrales en een actieve pijplijn van meer dan 7 GW breiden we ons portfolio momenteel uit van zonne-energie tot windenergie en grootschalige energieopslag. Onze ambities op de Duitse markt zijn bijzonder hoog. We zijn dan ook verheugd om onze krachten te bundelen met ENVIRIA als co-ontwikkelingspartner en 500 MW aan rechten voor zonneprojecten toe te voegen aan onze groeiende pijplijn in Duitsland."

Op juridisch vlak werd Q ENERGY geadviseerd door Eversheds Sutherland, terwijl ENVIRIA bij de transactie werd bijgestaan door ADVANT Beiten, met Capcora als hun M&A-adviseur.

 

Over Q ENERGY

Q ENERGY is Europa's nieuwe aanbieder van holistische oplossingen rond groene energiecentrales - een betrouwbare partner van klanten in de hele waardeketen van downstream projecten voor hernieuwbare energie - van zonne-PV, tot on- en offshore windprojecten, tot opslagoplossingen en hybride energiecentrales, tot aan groene waterstofprojecten. Q ENERGY heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn (Duitsland) en bestaat uit drie ondernemingen: Q ENERGY Solutions SE (Holding), Q ENERGY Europe GmbH (Berlijn) en Q ENERGY France SAS (Avignon). Voortbouwend op meer dan 20 jaar ervaring en een aanzienlijk ontwikkelingsportfolio is Q ENERGY goed gevestigd in Portugal, Spanje, Frankrijk en Duitsland, terwijl het zijn activiteiten momenteel uitbreidt naar Italië, het VK en Nederland. Andere Europese landen zullen volgen. Samen met het onafhankelijke en gerenommeerde zusterbedrijf Qcells vormt Q ENERGY de energiedivisie van het moederbedrijf en de Koreaanse toponderneming Hanwha Solutions Corporation. www.qenergy.eu 

 

Media contact

Q ENERGY Solutions SE
Communicatie en marketing
Jochen Endle
media@qenergy.eu
www.qenergy.eu 

 

Over ENVIRIA

ENVIRIA is een van de snelst groeiende bedrijven in de Duitse markt voor dakzonne-energie en levert schaalbare Energy-as-a-Service oplossingen en innovatieve zonne-energieprojecten. ENVIRIA faciliteert een ecosysteem voor hernieuwbare energie, met als doel de B2B-deelname aan de schone energietransitie te stimuleren en de democratisering van energieopwekking mogelijk te maken door een disruptief en gedecentraliseerd nutsbedrijf te worden. Projecten worden gestructureerd en gebouwd op basis van EPC-expertise en financiële engineeringconcepten die zijn ontworpen voor de unieke behoeften van de B2B-sector, waarbij ENVIRIA's kennis en netwerk de sterke punten van elke betrokken partij benutten. Door innovatieve oplossingen, zoals financieringsmodellen voor derden of slimme matches tussen beschikbare ruimte en zonne-investeringen, kunnen hele segmenten die voorheen werden uitgesloten, nu actief deelnemen aan en profiteren van de energietransitie. www.enviria.energy 

 

Media contact

ENVIRA Energy Holding GmbH
Marketing
Alexandra Siokou
alexandra@envira.energy
www.envira.energy 

 

Safe-Harbor Statement
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn herkenbaar aan terminologie als "zal", "verwacht", "anticipeert", "toekomst", "is van plan", "is van plan", "gelooft", "schat" en soortgelijke verklaringen. Onder meer de citaten van het management in dit persbericht en de activiteiten en bedrijfsvooruitzichten van Q ENERGY bevatten toekomstgerichte verklaringen. Aan dergelijke verklaringen zijn bepaalde risico's en onzekerheden verbonden die ertoe kunnen leiden dat de feitelijke resultaten wezenlijk verschillen van die welke in de toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt of gesuggereerd. Behalve indien wettelijk vereist, neemt Q ENERGY geen enkele verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

qenergy-stowbridge-pv-power-plant